You are currently viewing Алергиите – готови ли сме да се освободим от тях!

Алергиите – готови ли сме да се освободим от тях!

„Tрябва ли да се примиряваме с алергиите си или има начини да се справим с тях?“ – в търсене на отговор на този въпрос, в поредицата ни „От Специалиста“, разговаряме с нашия приятел, Д-р Олег Сухоруков.

 

Д-5:       Здравейте отново, Д-р Сухоруков. Бихме искали да Ви попитаме за Вашия опит с алергиите. Кажете ни кои са най-често срещаните случаи във Вашата практика?

О С:      Здравейте и вие, приятели от Дименга-5! Поздрави и на всички ваши читатели и клиенти. През годините съм имал много случаи на различни видове алергии и, за съжаление, дълги години ми се налагаше да се примирявам с постигането само на частичен успех, на овладяването на пристъпите, но не и напълно излекуване.

Д-5:      Защо „за съжаление“?

О.С.:     Ами защото от една страна, макар и в повечето случаи алергиите да не застрашават живота на хората, те значително влошават неговото качество. От друга страна, традициионното лечение предлагано от казионната медицина, в повечето случаи успява само да потиска симптомите на алергиите, но, за съжаление, не дава дългосрочно решение на проблемите.

Д-5:      А Вие сега как се справяте с тези 2 проблема?

О.С.:     В моята работа аз използвам и методите на Кинезиологията, които в етапа на диагностиката ми помагат да стигна до първопричините за всяко заболяване. Знаете, че Кинезиологията гледа на човешкото здраве като съвкупност, като едно цяло от емоционални, био-химични и структурни елементи. Разбирайки какво стои в основата на алергичния проблем, много лесно след това се ориентирам и какво лечение да предпиша.

В резултат на това и с изпозлването на продуктите FITOMEGA, с един курс на третиране, а при по-тежките случаи с до 2-3, повечето от моите пациенти напълно оздравяват. Едни оставят в миналото си леките сезонни неудобства, а други спират да се притесняват какво съдържа храната им.

Д-5:      Сред нашите читатели има и много Ваши колеги – лечители. Те вероятно ще са любопитни да споделите повече и за препаратите, които изпозлвате в случите на алергии.

Да вземем например Поленовата Алергия (Алергичен Ринит и Алергичен Конюнктивит). Това е сезонно заболяване, което се причинява от полените. Заболяването понякога се нарича Сенна Треска, което не означава, че сеното оказва значително влияние в генезиса му, а треската не е характерен симптом за тази патология.

От години работя с препаратите от групата „FITOMEGA” и за лечение използвам SIN 53, който се прилага както за Поленова Алергия, така и за Алергични астми и Ринити. Задължително е обаче, да се допълни с дренажни препарати като DRE 2, който се използва при кожни симптоми и такива във формата на засилена секреция от носа и носоглътката. Препаратът DRE 9 пък е препоръчителен при симптоми, свързани с разстройство на функциите на бронхите и ларинкса. Препаратът DIS 1 препоръчвам при всички видове алергии, Бронхиална астма и автоимунни заболявания. Специфичното му действие е насочено към детоксикация. Той може да се използва също и отделно като сезонна профилактика на алергии.

Д-5:      Само тези случаи ли се повлияват успешно по този начин?

О.С.:     Алергичните реакции се предизвикват от алергени. Особено тежка форма на алергични реакции представлява Анафилактичния шок, който често се получава при контакт с хранителни алергени, лекарства или при ухапване от насекомо.

Симптоми на алергия могат да се проявят също така и при вдишване на алергени. Това са вещества намиращи се във въздуха и по-конкретно – полени от треви и дървета, акарите от домашния прах, спорите на плесени и частици от кожата и козината на домашните животни.

Независимо от това, че инхалационните алергени не водят до възникването на Анафилактичния Шок, те могат да предизвикат множество тежки симптоми в областта на дихателните пътища.

Д-5:      Как определяте лечението в тези случаи?

О.С.:     Като основно и поддържащо  лечение с препаратите от групата „FITOMEGA“, се използва и тук SIN 53, който се предписва за облекчаване на симптомите на Поленовата алергия, Алергичната астма и Ринита. Тук също се изпозлват дренажни препарати:

DRE 9 се изпозлва за извеждане и дрениране натрупването на токсини от дихателната системаи за нейното подновяване. Използва се и за остри и за хронични заболявания на дихателната система. Има антиалергични и противо-оточни ефекти.

DIS 1 се препоръчва за всички видове алергии, Бронхиална астма и автоимунни заболявания. Гореспоменатите препарати могат също да се приемат и при кожни реакции къмслънце.

Д-5:      Споменахте Бронхиалната астма. Имате ли успехи с този проблем на съвремието ни?

О.С.:     Бронхиална астма (от Старогръцки ἆσθμα -. «Тежко дишане, задух“) е хронично възпалително заболяване на дихателните пътища. Ключов елемент е бронхиална обструкция (свиване на бронхите), причинена от специфични имунологични (сенсибилизация и алергия) или неспецифични механизми, проявяващисе с повтарящи се епизоди на затруднено (свирещо) дишане, задух, чувство за тежест в гърдите и кашлица. За лечение се използват симптоматични препарати за овладяване на атаката и основни лекарствени препарати, които засягат патогенетичния механизъм на заболяването.

 Съществена помощ  в лечението на Бронхиалната астма могат да окажат продукти на „ФИТОМЕГА“ като:

 • SIN 52 – помага при Алергична астма, Астма със специфичен и неврологичен произход, Бронхиална астма.
 • DIS 1 – незаменим при детоксикация
 • DRE 9 – извежда и дренира натрупаните токсини от дихателната система.
 • DRE 16 – метаболитен и мезенхимен дренаж.

Този дренажен препарат (DRE 16) е наистина много сериозен със своето действие. Той извежда и дренира натрупаните токсини в мезенхимните тъкани, активира обмена на веществата – белтъците, въглехидратите и мазнините, намалява токсичния ефект, подобрява междуклетъчния метаболизъм. Приема се като дренажна терапия при всички остри заболявания. Явява се съществено допълнение към противоалергичните, противовъзпалителните и детоксикиращите терапии.

Д-5:      Накратко, бихте ли систематизирали опита си за наше удобство?

О.С.:     Препаратите от ФИТОМЕГА за допълване на лечението при болезнени състояния, могат да се комбинират в следните групи:

–  Астма: SIN 52 (SIN 53) DRE 9, DRE 16, DIS 1;

–  Aлергия: SIN 53, DRE 2 (DRE 9 при дихателнисимптоми) DRE 16, DIS1;

Поленови алергии:SIN 53,DRE 2(DRE 9 при дихалентен симптоми) DRE16, DIS-1.

Д-5:      Какво показва опитът Ви по отношение на дозировката на тези препарати?

О.С.:     Препаратите от всички групи се предписват в дози съответно за възрастни по 20 капки сутрин и вечер (поне за 2 месеца) и за деца (4-12 г.) половин доза. Всички предписани на един пациент препарати могат да се смесят в една чаша с малко вода. Друг вариант на прием е, когато всички дози за деня се сложат в бутилка с вода (0,5 л) и пациента ги приема на малки дози в продължение на целия ден. Оптималния брой препарати за приемане едновременно е от 3 до 5. Лечението се предписва за няколко мсеца. Препоръчително е предписаните препарати да започнат да се приемат преди началото на цъфтежния период на съответните алергенни растения. През острите периоди могат да се предпишат и повече приеми на ден (3 и повече).

Д-5:      Д-р Сухоруков, какво Ви кара да прилагате този вид терапия?

О.С.:     Радвам се да отговоря на този въпрос! Радвам се, защото виждам как моите пациенти постигат пълно излекуване на техните алергии и качеството на живота им се подобрява. Днес, много често хората живеят с определени здравни проблеми, свикват с тях и се примиряват с мисълта, че ще си ги „носят“ до края на живота си. А това не е необходимо. Лечение има!

Д-5:      Благодаря Ви, Д-р Сухоруков! Много ободряващи новини ни донесохте за лечението на алергиите! Успех във Вашата работа!

Ако се интересувате от Кинезиологогичен Тест на причините за вашите алергии, ще се радваме да ви запишем час в нашия консултативен център „ДИМЕНГА-5“ на:

телефон: 0889 712051

или пишете на info@dimenga5.bg

Дименга – 5

This Post Has 2 Comments

 1. Dimenga5

  Здравейте!
  Опита, който споделяте е много характерен за проявите на Сенната Хрема.
  В същото време, за да сме сигурни в първопричината за алергичните реакции на сина Ви, ще се радваме да ни се обадите на някои от посочените на сайта телфони за контакт.

 2. Малина Стайкова

  Здравейте,
  Имам син на 16 години, който има алергия пролетно време. Проявява се под формата на запушен нос и подуване и сърбеж на очите. Този пгоблем се появи преди 4 години, когато започна пуберитета.
  Може ли да ми препоръчате лечение!
  Благодаря предварително!
  М. С..
  0899 ХХХ ХХХ

Вашият коментар