You are currently viewing Д-р Олег Сухоруков: „Състоянието на кожата зависи от общото здравно състояние на организма.“

Д-р Олег Сухоруков: „Състоянието на кожата зависи от общото здравно състояние на организма.“

20.04.2018

В първата ни публикация, помолихме нашия добър приятел, Д-р Олег Сухоруков, MD, DC, да ни ориентира в една от най-често срещаните в практика си теми, каквато е темата за кожните заболявания. По-конкретно ни интересуваше какво обикновено стои зад тези проблеми и как той през годините се е справял тях.

Олег е широко известен капацитет в средите на Приложната Кинезиология в Европа, а и по света. От години живее и работи в Рига, където заедно със свои партньори ръководи медицинско образователния център VOKS.

Травматолог-Ортопед по образование и призвание, специалист в гръбначната хирургия, той непрекъснато се е стремил да се усъвършенства, да търси отговори и решения на въпросите, които остават неизяснени в своята практика. Така стига и до Приложната Кинезиология, която изучава в дълбочина и започва да прилага в ежедневаната си дейност като медик и с радост води в обучения и семинари по темата.

В края на миналата година той прие поканата ни да води 2-дневен курс по Приложна Кинезиология, организиран от нас, а съвсем наскоро, имахме рядката възможност да се срещнем с него отново тук, в София, по време на неговата сесия при приятелите ни от Националната Спортна Академия (НСА).

Олег тъкмо беше кацнал от Новосибирск, където беше провел поредната си образователна среща, но макар и очаквано изморен, с неговия нестихващ ентусиазъм и енергия, той с радост отговри на няколко конкретни въпроса свързани със проблемите по кожата.

Дименга-5: Здравейте, Олег! Добре дошъл отново в България! Как се чувствате? Изглеждате много освежен и с няколко килограма поотслабнал.

Олег Сухоруков: Здравейте! Благодаря за посрещането! Винаги съм много щастлив да посетя България, защото тук вече имам много приятели и винаги прекарваме много добре. И да, наистина съм отслабнал с около 10 кг и се чувствам отлично. От година спрях да се храня с продукти съдържаши глутен.

Д-5: Страхотно! Ще се радваме в скоро време да ни разкажете и подробностите. А сега, нека да поговорим за основната ни тема. Кажете ни, моля, как се справяте с пациенти с кожни проблеми. Въобще, защо смятате, че това има сериозно значение в днешно време?

ОС: В практиката си, всеки специалист занимаващ се с лечение, среща пациенти с кожни проблеми. Кожата е важен орган от човешкото тяло, изпълняваща различни функции като защита, терморегулация, освобождаване от токсини и др. Състоянието на кожата зависи от общото състояние на здравето на един човек. Качестовото на храната, алергиите, наличието на токсини, скритата непоносимост на някои хранителни продукти, наличието на инфекции, наследствеността и много други причини се отразяват на състоянието на кожата и се проявява с различни разстройства на нейната функция, които в последствие могат да се превърнат в болезнени

Д-5: Какво помага на Вашите пациенти с подобни страдания?

ОС: Преди 10-ина години се запознах с фитотерапията „ФИТОМЕГА“, и от тогава разчитам в пълна степен на нея. Тя е съставна част от комплексната грижа за кожата и нейното лечение, представлявайки регулираща терапия. Продукти на комплексната фитотерапия „FITOMEGA могат лесно да се прилагат според тяхното име:

SIN (1-61) – SI-мптоматика и N-озология – влияние върху общоприетите и в традиционна медицина симптоми.

DRE (1-16) – DRE-наж – подобрява дренажа на вътрешните и външните органи за ефективно извеждане на токсините и подаване на нов импулс на органите.

DIS (1-18) – D-етоксикация – извежда токсините и хармонизира отрицателното въздействие от тях.

Д-5: Как да разберем кой продукт с кой номер се използва в конкретните случаи?

ОС: Симптоматичен продукт, се изпозлва за намаляване проявите на такива заболявания като дерматит, екзема, дерматоза, млечни крусти, хиперкератоза, невродермит, пърхот, уртикария, въшки и той е с номер 27, СИН 27. Приема се по 20 капки, 2 пъти на ден (сутрин и вечер), а в обострени случаи – по 10 капки, през 15 минути, разтворени в малко вода, 15 минути преди хранене. На деца от 4 до 12 години се назначава половин доза, а на деца от 0 до 4 годинки: ¼ доза.

SIN 28 се прилага при Акне, Фурункулоза, Акне Розацея, Комедони.

SIN 29 се използва при Псориазис, Гноен Дерматит.

SIN 30 би бил полезен при Алопеция и нарушения на минералния обмен,

Реда и дозировката на всички SIN препарати е като описания по-горе при SIN 27. Силно се препоръчва изпозлването на групата SIN в комбинация с препарати DRE, подобрявайки извеждането на токсините, както и препаратите от групата DIS.“

Д-5: Доколкото разбирам, Вие силно препоръчвате комбинирането на СИН препаратите с ДРЕ и ДИС. Какво е тяхното действие?

ОС: DIS 1 се ползва при детоксикацията от алергии, обезврежда и извежда остатъците от протеини от тялото, помага при всички видове алергии. Използва се и за сезонна профилактика на алергии. Препоръчва се при различни възпалителни процеси и автоимунни състояния, при които се обезвреждат и извеждат от организма антигените.

DIS 2Обезвреждат и извеждат от организма токсични вещества, появили се в резултат на бактериални инфекции, както и тоскични вещества, появили се в резултат на предишни бактериални ваксинации. Прилага се при остри бактериални възпаления за профилактика на усложнения.

DIS 14обезврежда и извежда от организма токсини, появили се в резултат на една или няколко вирусни инфекции. Прилага се в острия период на вирусната инфекция, за да се избегнат усложненията. Особено се препоръчва при вирусни заболявания имащи кожни симптоми, като например Херпес вируса.

Препаратите от групата DIS  се изписват в дози за възрастни обикновено по 20 капки, сутрин и вечер (не по-малко от 2 месеца), на деца (4-12 год) – ½ доза.

Д-5: Нашите клиенти в началото се двоумят как да приемат препаратите, когато са в комбинация от по няколко. Каква е Вашата препоръка?

ОС: Всички предписани на пациента препарати могат да се смесват в една чаша с малко вода. Друг начин за прием е цялата дневна доза да се смеси в половин литрова бутилка с вода и да се приема на малки дози през целия ден. Оптималното за прием количество препарати е 3-5 вида, които се предписват на 2-3 месеца.

Д-5: Как да сме сигурни, че е подбрана правилно най-подходящата комбинация за всеки клиент?

ОС: Изполването на мануалния мускулен тест значително подобрява подбора на препаратите «Фитомега». Интересното е, че в някои случаи можем да се убедим в правилността и необходимостта от приемане на подбраните препарати, по моментното изменение на кожата, в случаите на остро възпаление, като се забелязва намаляване на сърбежа и болките в мускулите в случай на палпация.

Фиг. 1 Пациентка с невродерматит.

Фиг.2  При пациентка с невродерматит се е намалила хиперемията на кожата, с появата на отчетливо видими концентрични зони с избледняла кожа, когато препаратите «Фитомега» се държат в ръката.

Д-5: Много благодарим, Д-р Сухоруков, за отделеното време и споделения опит. Надяваме се, че отново ще ни гостувате в нашата рубрика „От Специалиста“.

ОС: И аз благодаря за предоставената ми възможност да споделя с Българските ми приятели, своя опит и знания. В крайна сметка, ние всички искаме доброто за нашите пациенти, нали! Очаквайте още от мен тук, в тази рубрика.

Д-5: Успех, Олег!

Препаратите от гамата „FITOMEGA“ можете да намерите и в нашия електронен магазин тук!

Дименга-5

Вашият коментар