Нашите специалисти са сертифицирани и владеят следните видове здравни техники и методики:

Кинезиология

Приложната кинезиология (пк) е изследване за мускулите и науката за тестването и балансирането им с цел възстановяване на равновесието в тялото. Тя е развита от д-р джордж гудхарт, доктор по хиропрактика, и негови колеги в сащ през 60-те години на миналия век. През 1970 г., д-р джон тай отделя някои техники от пк в книгата си „докосване за здраве“ и ги предоставя на масовата аудитория. Приложна кинезиология означава, че ние прилагаме информацията, която мускулите могат да ни дадат за ума и тялото, за да улесним процеса на лечение. Това е всъщност метод на включване към един от механизмите на тялото за даване на био-информация. Прилага се по един деликатен, не-инвазивен (без игли) метод за лечение и може да е усупешно приложим в теоритично всякакъв вид проблеми.

ДОРН Метод

Мека и нежна терапия за ставите и гръбначния стълб 

Тази лечебна методика е открита и разработена преди около 40 години от немският фермер и лечител Дитер Дорн,вследствие неговия личен болезнен опит.

Според Дорн, в съвременният живот правим малко движения, а болшинството от тях са незначителни. В следствие на това нашият гръбначен стълб е подложен на неправилно едностранно натоварване, а оттук болките в самият гръбначен стълб, в главата, сърдечната област, стомахът, и много друг заболявания. Дорн методът– това е метод за лечение и профилактика на заболявания, които пряко или косвено свързани с нашия гръбначен стълб.

Ако нервите и енергийните канали (меридиани) безпрепятствено протичат в нашия организъм, то имунната ни система може свободно да изпълнява своята работа.

При  прилагане на терапия по Методът на Дорн, прешлените и ставите се връщат в своите първоначални позиции. Един от немаловажните моменти в Дорн Методът се състои  в това, че пациентите регулярно и самостоятелно изпълняват комплекс упражнения, дадени им от терапевта. Методът Дорн се явява активна терапия, която се провежда съвместно с пациента, с неговото активно участие. Всички упражнения са естествени. Те укрепят връзките, костите, ставите, мускулите и ги поставят в нужното положение.

Методът Дорн се препоръчва за всеки, който има проблеми със здравето. Възрастта няма значение. Многогодишният опит показва, че терапия по методът Дорн с успехи се прилага както при бебетатака и при хора на преклонна възраст. 

Единствените изключения се явяват острите възпалителни процеси и постоперативните периоди. В тезислучаи е наложително да се изчака с Дорн Методът.

Тази терапия се прилага при:

·       Корекции в дължината на краката

·       Коррекции в стъпалата

·       коррекции коленните стави

·       Корекции  в таза и тазобедрените стави и ОСОБЕНО за гръбначния стълб!

Техниката Боуен (Боутек) е изцяло нова концепция за балансиране и хармонизиране на тялото. Създадена в Австралия, тази неинвазивна, много нежна, но изключително мощно балансираща тялото ни техника сега променя подхода към лечението в световен мащаб. Тя не е взаимствана или подобна, на която и да е друга методика…

Техниката Реджуванс е мануален метод за терапия на лице – нежно, своеобразно, но ефективно „докосване“, което подмладява и освежава лицето. Напълно естествен метод – не се използват серуми, кремове или електрически уреди. Техника работеща с физиологията на тялото, осигурявайки едновременно пълна релаксация на тялото и усещане за приповдигнато настроение и всичко това свързано с по-добро здраве.

            Реджуванс е холистична техника, тъй като адресира тялото, душата и духа действайки едновременно и на трите нива. Можем да приемем Реджуванс и като вид „терапия на тялото, посредством лицето“.

MTVSS

МТВСС (MTVSS ) Отпадане на системата на молекулярната термална валентност – Достъп до Осъзнатостта- е мощен телесен процес създаден от Гари Дъглас и Дейн Хиър. След такъв процес в тялото настъпва лекота, непозната допреди. 

       Значително укрепва имунната система

       Помага да се отработят дисфункции в различни органи и системи.

       Овладява тежки емоционални състояния

 

Access Bars

БАРС са 32 енергийни точки на главата (канали за комуникация), всяка от които отговаря за различни сфери от живота ни, свързана с чувства, здраве, отношения, пари, творчество, сексуалност, комуникация и др. Тук се съхраняват всичките ни мисли, емоции, програми и др., касаещи тези области от живота ни. 

По време на сесията, наш сертифициран Аксес Барс специалист, с леко докосване активира тези точки. Така се забавя честотата на мозъчните вълни, алфа- и тета- честоти и се отваря достъп до моделите на поведение, системи от убеждения, гледни точки, чрез които човекът функционира от детството си или от други животи.

В резултат протича процес на изчистване от подсъзнанието от стари емоции, ограничаващи програми и убеждения, пречещи да се живее пълноценно и щастливо. Така се освобождава пространство да допуснете в живота си всичко ново, което действително искате, а вие ставате много по-осъзнати.